• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Przepisy MichOlo

Drogi Czytelniku, Uwielbiam słodycze! Dostarczają smakoszowi niesamowitych wrażeń, a ich najwspanialszym przeznaczeniem jest poprawić humor i urozmaicić życie poprzez tą krótką chwilę degustacji. Autor od momentu zaczerpnięcia inspiracji, aż do urzeczywistnienia swojego dzieła, CAŁKOWICIE się mu poświęca. Jeśli ktoś nie przeżył nigdy spełnienia się własnego marzenia, ten nie wie, co przeżywa cukiernik, gdy dokona deserowych wspaniałości. Taki czyn przepełnia autora dumą i mieszanką wspaniałych emocji. Niekiedy dorównują one niemalże wzruszeniu. Ten blog poświęcony jest wymyślonym przeze mnie przepisom. Postaram się, by ich treść była zrozumiała dla każdego czytelnika - nawet zupełnego laika w kuchni. Życzę Ci miłej lektury i (być może) SMACZNEGO! MichOlo

Kategorie postów

  • ciasta (4)
  • ciastka (2)
  • inne (2)
  • kremy (1)
  • sosy (3)

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Sos truskawkowy z białą czekoladą

            Truskawki i biała czekolada to dla mnie najlepsze połączenie czekolady i owocu. Przekonajcie się sami! Zróbcie ten sos i zastosujcie go do czego tylko chcecie: kremów do ciast, kremów do naleśników, polewy do lodów itp. Sami zobaczycie, jakie to pyszne!

 

            Składniki:

            140 gramów mrożonych truskawek

            0 – 30 gramów drobnego, białego cukru

            40 gramów białej czekolady

            30 – 60 mililitrów gorącej wody

 

            Truskawki wrzuć do rondelka i (jeśli chcesz uzyskać bardzo słodki smak sosu) dodaj do nich cukier. Dobrze zamieszaj, podgrzewając rondelek na średnim ogniu. Po krótkiej chwili dolej wodę (jeśli nie używasz cukru, wlej tylko 30 mililitrów). Mieszaj aż truskawki bardzo zmiękną, woda stanie się mocno czerwona, a cukier całkowicie rozpuści. Gdy wszystko stanie się gęste, wyłącz grzanie. Użyj blendera, by sos stał się zupełnie jednolity. Dodaj czekoladę i mieszaj, aż rozpuści się i połączy z resztą składników.

Podawaj na ciepło lub zimno. Bardzo polecam zrobić z tego sosu krem do naleśników lub lody. 

SMACZNEGO!

11 sierpnia 2019   Dodaj komentarz
sosy   sos do ciasta   z mrożonych truskawek   sos do lodów   sos truskawkowy  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Micholo | Blogi